AALST PLANT GEBOORTEBOS AAN OP TEN ROZEN

foto N. De Rudder
foto N. De Rudder

Aalst (redactie/mas) Aalst is sinds vandaag weer een stukje groener. Kinderen uit het geboortejaar 2009 plantten vandaag hun geboortebos aan op een terrein in de wijk Ten Rozen. De jonge krachtjes werden natuurlijk een handje  geholpen door hun ouders. Samen dragen ze hun steentje bij tot het aanleggen van een stadsrandbos.

Het terrein aan het kruispunt van de Oude Abdijstraat met de Botermelkstraat werd recent door de stad aangekocht. De ouders van alle kinderen geboren in Aalst in 2009, werden uitgenodigd om er die dag een boompje te komen planten. Zo werken de kinderen symbolisch mee aan het creëren van een gezonde en groene omgeving om in op te groeien.

Het geboortebos zal aansluiten bij het bestaande bos op het domein Levensvreugde. Vervolgens wordt het ingericht als speelzone, met natuurlijke spelelementen en op de open plekken een ecologisch waardevol moeras, een activiteitenweide en speelheuvels. Het planten gebeurde onder begeleiding van de stadsdiensten en van BOS+, de Vlaamse vereniging die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos.

Van Erembald tot Kravaalbos
De bebossing past in het kader van het strategisch project ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’. Dat project heeft tot doel de open ruimte kwaliteitsvol in te richten op het vlak  van natuur, landbouw, recreatie, toerisme, educatie en erfgoed. De aanleg van het geboortebos is een belangrijke stap in de realisatie van het natuurnetwerk.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here