Mannen nuttigen het avondmaal vaker buiten huis

Amper een vijfde van de Belgische bevolking eet minstens vijf dagen per week een ontbijt. Vrouwen scoren iets beter dan mannen. De laagste frequentie van een regelmatig ontbijt vindt men in de leeftijdsgroep van 19- tot 29-jarigen. Dat blijkt uit de grote Belgische Voedselconsumptiepeiling van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV), die dinsdag al werd voorgesteld op het kabinet van minister van Volksgezondheid Rudy Demotte en waarvan de resultaten donderdag door de algemene directie statistiek van de federale overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie gepubliceerd werden.

De peiling diende ook als basis voor het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan van Demotte. Negen op de tien personen die een ontbijt nemen, verbruiken dit thuis. De twee voornaamste plaatsen voor het nemen van een middagmaal zijn thuis (66,7 procent) en op het werk of op school (17,7 procent). De plaats waar het middagmaal wordt genomen, hangt heel nauw samen met de leeftijd van de respondent en weerspiegelt de participatie in het beroeps- en schoolleven.

Zo eten vrouwen over de middag frequenter thuis dan mannen. In vergelijking met jongere leeftijdsgroepen verbruiken 60-plussers het middagmaal vaker thuis. Het avondmaal wordt door de meerderheid (86 procent) thuis genomen. Mannen nuttigen het avondmaal vaker uit huis, bij vrienden of op restaurant dan vrouwen. www.ericnaeyaert.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here