Nieuwe website stiltetoerisme Euregio

 

Aalst (redactie/rorate/mas) De provincies Vlaams-Brabant, Belgisch-Limburg en Nederlands-Limburg hebben vrijdag 23 november een nieuwe Euregionale website voor stiltetoerisme gelanceerd. De website is bedoeld voor iedereen die geinteresseerd is in stiltetoerisme in de grensregio Vlaanderen – Nederland.

 

Op de site is informatie te vinden over specifieke onthaast-, stilte- en bezinningsplekken die in de Euregio te bezoeken zijn. Maar ook over actualiteiten en activiteiten die in het kader van het grensregioproject plaatsvinden.

De site www.onthaasten.eu is de website van het Interreg.-4-A grensregioproject Vlaanderen-Nederland getiteld “Onthaasten, stilte en bezinningsplekken in beeld”.

In onze huidige hectische samenleving is er steeds meer behoefte aan bezinning en onthaasten in stilte. Stiltemomenten, die vroeger op een natuurlijke manier een plaats hadden in ons leven, moeten we nu opzoeken en bewust inbouwen. Naast deze belangstelling voor spiritualiteit is er ook een merkbare toename van de interesse voor het historisch erfgoed. De combinatie van deze beide interesses biedt nieuwe economische kansen in de vorm van stiltetoerisme.

De Grensregio Vlaanderen – Nederland is rijk aan historisch erfgoed zoals kloosters, kerken, abdijen, kapellen en kruisen evenals historische tuinen en landschapsparken, begraafplaatsen en kloosterdomeinen. Deze zijn vaak gelegen in stiltegebieden. Het project wil alle historisch waardevolle onthaastingsplekken in Vlaams Brabant, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg in kaart brengen en toegankelijk maken voor het publiek.

info: www.onthaasten.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here