Aalst carnaval: Voil Janetten roepen op nieuw dinsdagparcours te boycotten

Aalst (redactie/mas) Je moet bijna een volbloed ajuin zijn om het te begrijpen, maar Aalst-carnaval is een wereld an sich. De kleinste aanpassing of verandering of het carnavalswereldje, o zo belangrijk in Denderend Aalst, staat op zijn kop.

Door de ingrijpende werken in de Stationsbuurt zouden de Voil Janetten, mede dank zij De Lijn, niet hun klassieke parcours kunnen volgen via Werf, Station naar Vredeplein/De Kat.

De stadsdiensten stellen een alternatief parcours voor op carnavalsdinsdag en ’t stad is te klein. Via de Kerkstraat, Pontstraat, Houtmarkt, Louis D’Haeseleerstraat, Korte Zoutstraat en Keizersplein naar het Vredeplein.

Ex-Prins  Michelleken van de Prinsengarde organiseert nu al met geestesgenoten een boycot van het parcours.

“Weir emmen al me reidelijk veil maan gezeit dammen ni langs de Haatmert goon me de voil jannetten stoet. Mor weir gon langs de stousje. De voiljannetten stoet zonder de stousje te paseiren es geleik een cafei zonder bier” aldus Prins Michelleken.

Het laatste woord is ook hier nog niet gezegd.

Nvdr: Wie een vertaling van het Aalsters wenst kan een mailtje sturen naar de redactie. Wordt u gratis bezorgd. redactie.aalst@belg.be

 

 

1 REACTIE

  1. “We hebben al met redelijk veel personen beslist om niet langs de houtmarkt (bepaalde plaats in Aalst) te gaan met de voil janetten-stoet (optocht van de vuile “janette”), maar langs het station.
    De voil-janettenstoet niet langs het stationsplein te laten verlopen, is hetzelfde als een cafe zonder bier” – letterlijke vertaling van wat in het artikel vermeld staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here