Jean-Jacques De Gucht(Open VLD) strijdvaardiger dan ooit

Aalst (redactie/mas) De Streekkrant beweert zo goed als dat Jean-Jacques De Gucht spoorloos zou zijn. Een al even spoorloze redacteur volgens datzelfde gratis blaadje, ging op verkenning en ontdekt een hard werkende Aalsterse liberale kopman.

Na enkele dagen vakantie na de gemeenteraadsverkiezingen ging Jean-Jacques De Gucht aan de slag. En nam ook wat tijd om te investeren in zijn prille huwelijksleven. Het waren ook voor hem intense campagnemaanden. Veel family-time was er niet afgelopen zomer.

Jean-Jacques De Gucht is naast Vlaams Parlementslid ook kandidaat voor het nationale partijbestuur van Open VLD. Hij wilt daar de ambassadeur zijn van Aalst en de regio in het belangrijkste orgaan van de partij.

“Onze partij staat op een kantelmoment. Durven we terug vol uitkomen voor onze ideeën of blijven we aanmodderen?” stelt hij zich de vraag. “Ik kan en wil niet niet aan de zijlijn toekijken.”

“Het liberalisme wordt door sommigen misbruikt om een verhaal van een in zichzelf teruggetrokken nationalisme te verkopen. Anderen plaatsen kapitalisme en liberalisme op eenzelfde lijn. De fouten van de één worden verweten aan de ander. De tegenstelling tussen meer en minder inmenging van de staat viert weer hoogtij. De verhouding tussen individu en maatschappij staat vandaag misschien nog scherper dan in het verleden ter discussie,” aldus een gedreven Aalstenaar.

“Het liberale verhaal heeft niet aan belang ingeboet, maar wel aan overtuigingskracht. Hoogtijd om als liberalen een antwoord te bieden op de uitdagingen van morgen,vertrekkend vanuit de idee dat de staat er is om het individu te versterken en niet het individu om de staat draaiende te houden.”

Voor Jean-Jacques De Gucht moeten begrippen als vrijheid, verantwoordelijkheid en vooruitgang de rode draad zijn in een duidelijk en eendrachtig verhaal om onze maatschappij terug in de juiste richting te duwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here