Open VLD kan extra belastingsverhogingen voorkomen

foto Open VLD

Brussel (redactie/mas) Er is de laatste dagen al veel gezegd en geschreven over de begroting en de invloed voor de geldbeugel van de bevolking. Belg.be geeft u enkele belastingsverhogingen die vice-premier Alexander De Croo wist te voorkomen. 

Belg.be: Heeft Open Vld andere belastingen kunnen vermijden?

Alexander De Croo: Ja. Tijdens de begrotingsbesprekingen kwamen er tal van belastingvoorstellen op tafel, die stuk voor stuk van tafel zijn geveegd. Het gaat onder meer over:

– Een BTW-verhoging van 21% naar 22%
– Een vermogensbelasting
– Een belasting op meerwaarden voor aandeelhouders (particulieren)
– Een afschaffing van de aftrek voor dienstencheques
– Een verhoging van de liquidatieboni
– Beperking van de aftrek van restaurantkosten
– Schrappen aftrekbaarheid van administratieve boetes
– Een verhoging van het tarief in de personenbelasting van de hoogste belastingschijf van 50% naar 52%
– De verhoging van de roerende voorheffing naar 26%

Weet je, op aandringen van Open Vld werden ook enkele zogenaamde ‘pestmaatregelen’ teruggeschroefd. Zo zullen restaurantkosten niet meer onderworpen kunnen worden aan een monsterboete van 309%.
De aanbevelingen van de privacycommissie voor fiscale fraudeonderzoeken zullen ook integraal worden uitgevoerd. Een belastingplichtige zal daardoor tijdens een fiscaal onderzoek via de privacycommissie kunnen vragen om inzage te krijgen in zijn fiscaal dossier.
Ten slotte zal men voortaan, in het kader van de nieuwe anti-misbruikbepaling, fiscale constructies preventief kunnen laten checken door de fiscale administratie, om zo nadien boeten en veroordelingen te vermijden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here