Aalst carnaval: Prinsenverkiezing wordt gekocht.

Aalst (redactie/mas) “De prinsenverkiezing wordt gekocht” dat zegt oud-prins Klaus Gabrio aan HLN. “Met sms-voting heeft een kandidaat zonder veel geld geen schijn van kans. “

Klaus Gabrio kan het weten. Zelf prins geweest en achter de schermen al meer dan één prins voorbereid op de kiezing en/of zijn titel. Hij bekent zelf ook meegedaan te hebben aan het beïnvloeden van de verkiezing en legt het systeem ook volledig uit. Blijkbaar is het Feestcomité, dat carnaval adviseert/organiseert in Aalst in opdracht van het Stadsbestuur tot dezelfde conclusie gekomen.

Alleen… heeft het stadsbestuur er volgens Prins Klaus geen oren naar. Niemand ziet vandaag een alternatief. Tenzij, lekker weer ouderwets stemmen in een kieshokje. Kunnen de computers van de gemeenteraadsverkiezingen niet gebruikt worden? Anders opnieuw manueel…

Het beïnvloeden van de stemming zit hem blijkbaar in het aankopen van zoveel mogelijk telefoonkaarten en zoveel mogelijk gsm’s o pte laden voor de verkiezing start. Een vaste telefoonploeg van de kandidaat kan dan aan de slag als de stemming officieel start. Kunst (en geld) is zoveel mogelijk simkaarten te wisselen om dan opnieuw te kunnen stemmen. En opnieuw en opnieuw tot de stemtijd en vooral het vele geld op is.

Vraag is wat de publieke biecht van Prins Klaus 7 weken voor de prinsverkiezing 2013 zal teweeg brengen. De gemoederen zijn nog niet bedaard over het parcours van zondagstoet of nu dit. Er wachten het nieuwe stadsbestuur en het oude Feestcomité (dat nog het carnaval van 2013 voor haar rekening neemt) nog boeiende weken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here