Anderlecht krijgt Zwart Beest op bezoek

Vanavond ontvang RSC Anderlecht zijn zwart beest Westerlo. In de heenronde zetten de kempenjongens 'Paars Wit' nog een serieuze hak door met 2-1 te winnen. Het is maar de vraag of ze die stunt in het Constant Vandenstockstadion kunnen overdoen. Van het sprankelende voetbal dat Westerlo voor de winterstop opdiende, blijft nog maar weinig over. Daarenboven moet Herman Helleputte verschillende spelers missen. Bijna heel zijn verdediging ligt in de lappenmand. Mario Verheyen, Nico Van Kerckhoven en Marc Wagemakers zijn out. Westerlo speelt daardoor met een onuitgegeven achterhoede.

Toch zijn ze er bij Anderlecht niet gerust op. De Brusselaars kunnen het zich niet permitteren om opnieuw punten te laten liggen. In het klassement staat Anderlecht al één punt achter op Standard en met het oog op de topper van volgende week, mag dat verschil zeker niet groter worden. Belangrijkste afwezige bij Paars Wit is Nicolas Frutos. De Argentijn liep twee weken geleden tijdens het competitieduel tegen Lokeren een meniscusletsel op. Volgens de laatste berichten moet hij niet geopereerd worden en bestaat er zelfs een kleine kans dat hij er voor de match tegen 'de Rouches' opnieuw bij zal zijn. Vanavond zal Franky Vercauteren hem echter nog moeten missen. De Anderlecht coach hoopt dat Gregory Pujol de Argentijn kan doen vergeten.

Voor Martin Kolar betekent de wedstrijd van vanavond alvast iets speciaal. De blonde Tsjech, ligt nog tot 2008 onder contract bij Anderlecht, maar verdedigt op huurbasis de kleuren van Westerlo."Ik speel het eerlijk en wil winnen", zegt hij in de kranten. "De kans dat ik na de zomer weer bij Anderlecht speel, bestaat en ik ben er dan ook op gebrand om me te bewijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here