Parcours carnavalsstoet doet Aalst overkoken

Aalst (redactie/mas) Voor de ene de laatste stuiptrekkingen van Paars tegen de CD&V, voor de andere het gevolg van de kloof tussen de ambtenaren en het leven in de stad. Maar één ding staat als een paal boven de Dender: gans Aalst spreekt over het te volgen parcours van de carnavalsstoet op zondag. Zelfs de foorreizigers van het Esplanadepein zijn boos.

Elke carnavalist die kan denken en schrijven heeft zijn visie op Facebook al gegeven over het te volgen parcours. De horeca langs het parcours aan Station, Esplanade, Molenstraat en Werf zien rood van colleire. En ook de foormannen bij monde van Aalstenaar-door-adoptie Vincent Delforge van de oliebollen zijn kwaad. Ja,…

Het politieke schouwsspel speelt CD&V coryfee Ilse Uyttersprot in de media. Vooral de sociale media. Ze voelt zich gepakt door Open VLD en SP.A. Ja, u gepakt weten heeft in Aalst de laatste jaren een dubbele toon gekregen…

De grote vraag is: waarom? Het blijkt nu dat vele carnavalisten conservatieve mensen zijn die niet graag hebben dat er iets verandert. Ze willen de stoet behouden zoals hij is… Maar jaren klagen dat er in Aalst niets gebeurd aan het uitzicht van de stad en jaren klagen dat Dendermonde en Sint Niklaas er mooier uitzien, maar niet willen dat er gewerkt wordt in de stad… ja, dat is voer voor psychologen zeker. De stad vernieuwen zonder werken, is een utopische opdracht.

Is dit een uiting van de macht van de stadsdiensten die zich belangrijker vinden dan de politici? Is dit een uiting van de spanning die er jaren heerst tussen Feestelijkheden en de burgemeester? Is dit een uiting van politici die eigenwijs sturen zonder voeling met de basis? Wie zal het zeggen… alleen is nu al duidelijk dat een horecacoach in Aalst het allemaal niet gemakkelijker maakt. De  kritiek van de horeca op haar horecacoach stijgt met de dag.

Wie in stilte zwijgt, zijn de café’s in de Pontstraat en op de Houtmarkt. Zij krijgen, zoals het er nu uitziet, een extra dag bij met de Voil Janettenstoet op dinsdag… Zo zie je maar, de ene zijn dood is de andere zijn brood.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here