Aalst: Burgemeester-Elect D’Haese(N-VA) werkt zich nu al in

Aalst (redactie/mas) Het is nog even voor op 2 januari de nieuwe raadsleden de eed afleggen en de nieuwe schepenen worden verkozen, maar burgemeester-elect Christophe D’Haese verdiept zich nu reeds in allerlei belangrijke dossiers. Dit in afwachting dat hij bij de gouverneur de eed mag afleggen als de eerste Vlaams-Nationale burgemeester van Aalst, sinds WOII.

Een vergadering over de problemen van het stoetparcours dinsdagvoormiddag, ging door in aanwezigheid van Christophe D’Haese. Hij dringt zich niet op, luistert om op het einde van de vergadering een soort analyse te maken. Op zondag is hij immers de burgemeester die instaat voor de veiligheid. Een carnavalist-van-in-de-wieg.

Volgende week zit hij samen met de zonechef van de politie. Onder andere om het probleem rechteroever te bekijken en mee te zoeken naar een oplossing voor een locatie van de wijkagenten.

De toekomstige N-VA-bestuurders zaten woensdagmiddag samen om afspraken te maken en de violen te stemmen.

Het is duidelijk, Christophe D’Haese wil zich niet laten verrassen als hij de burgemeesterssjerp krijgt, die hij waarschijnlijk zelden zal dragen gezien de kleuren. Het is een positief signaal naar de bevolking dat hij in elk geval de intentie heeft niets aan het toeval te willen overlaten.

Zijn toekomstige eerste en tweede schepenen Ilse Uyttersprot(CD&V) en Ann Van de Steen(SP.A) zijn inmiddels aan een charme-offensief bezig bij de nieuwe burgemeester: “zie me graag!”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here