Circus van Moskou in Gent

Het Circus van Moskou sloeg vorige week zijn tenten op aan de Gentse Watersportbaan. Donderdag 13 april was het zo ver. Jong en oud stroomde toe voor een aangenaam ouderwets familiespektakel. Circussen hebben ons altijd geboeid, daarom gingen we een kijkje nemen. En onze verwachtingen kwamen uit. Het is een klassiek circus met mooie paardendressuur. Kinderen kijken naar de pony's, maar ook de lama's en heel de beestige bende brengen er de komende 10 dagen een wervelende show.

Circus is een boeiend spektakel dat gebracht wordt door families die generatie op generatie de kneepjes en de liefde voor het vak doorgeven. Dit alles gebeurt wars van alle etnische, culturele en godsdienstige achtergronden. De charmante Stefania wist ons te boeien met haar kunsten en jongleerde dat het een lieve lust was. Russische topacrobaten zorgen voor een sensationeel vuurnummer, luchtacrobatie aan en flitsende actie op roller skates. Een ander sterk punt is dat het Circus van Moskou ieder jaar een sterk vernieuwd programma brengt.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/circ1.jpg[/img]

Sommige steden zoals Gent leggen circussen strenge regels op en weigeren acts met wilde dieren. De moeilijke omstandigheden waarin ze leven wekt de wrevel op van dierenrechten organisaties zoals Gaia en Bite Back. Voor het Circus van Moskou is dit een streep door de rekening. Het circus heeft een puike act met chimpansees, maar de beestjes zijn in Gent niet welkom, niet in een circus althans. Na de hetze van vorig jaar waarbij het stadsbestuur er in slaagde om twee topattracties op het zelfde moment aan de Gentse Watersportbaan te boeken was het Circus dit jaar eindelijk toch welkom. De dieren zien er gezond en wel uit. Zeker de ezel Fonzie mag van geluk spreken. Zijn baas was er vorig jaar mee richting slachthuis vertrokken, gelukkig verkocht zijn oude baas hem als circusattractie. Fonzie is nu een topattractie voor de kinderen.

Praktisch: Het Circus van Moskou treed alle dagen op. Tijdens de paasvakantie is dat om 14.30 uur en 17.30 uur. Op zondagen om 11 en 15 uur. De overige dagen kan je naar het circus om 19 uur. Kinderen en 60 plussers kunnen terecht voor 10 euro. Volwassenen betalen 15 tot 25 euro (Loge). Men kan tickets kopen aan de kassa vanaf 11 uur, maar van 12 tot 13 uur gesloten is). Telefonisch reserveren kan op 0479/27 73 84. Groepen kunnen ook reserveren via info@circusvanmoskou.be. Het is ook mogelijk tickets te kopen bij Tops import in de Lange Munt. (www.circusvanmoskou.be)

Foto's: Temmerman Eddy

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/circ2.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/circ3.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/circ4.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/circ5.jpg[/img]

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/circ6.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here