Aalsters vervolgverhaal: Ambras in het schepencollege

Aalst (redactie/mas) “Ik vind het niet leuk om verweten te worden van “slechte verliezer” en “ego tripper” op het schepencollege omdat ik als huidig burgemeester een voorstel doe voor een alternatief parcours dat beter is voor de carnavalisten.” dit liet huidig burgemeester en toekomstig caravalschepen Ilse Uyttersprot (CD&V) gisteren weten aan al haar Facebookvrienden.

Open VLD en SP.A hadden geen oren naar haar argumenten op het schepencollege om een alternatief parcours in te voeren voor de carnavalsstoet. Starten via de Sint Annabrug, via de Dr. Sierensstraat naar het station, de A. Liénartstraat en via de Esplanadestraat naar het klassieke parcours.

Open VLD met schepen Johan Stijlemans van Mobilitieit hebben nog een vinger in de pap. De liberalen zullen tot de laatste minuut in de meerderheid hun verantwoordelijkheid nemen. Zoveel is duidelijk. Cadeau’s zullen ze als toekomstige oppositieleiders zeker niet doen.

Maar toekomstige coalitiepartner SP.A, met Ann Van de Steen in de hoofdrol, spelen ook het spel dat ze menen te moeten spelen. Wie zou denken dat het met het oog op de Geel-Oranje-Rode, de vurige coalitie, nu een beetje beter gaat tussen de kemphanen Ilse en Ann -boze tongen in het schepencollege noemen het ‘onze furies’- hebben het verkeerd voor. Het belooft de komende maanden en jaren…

Nog 5 weken, en Christophe D’Haese kan als politieke therapeut proberen een nieuw beleid te voeren met een andere stijl. We wensen hem als redactie veel succes.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here