Aalst: Wordt oud doplokaal politiepost rechteroever?

Aalst (redactie/mas) Begin dit jaar kon het nog niet, maar nu zijn de geesten bij de politietop gerijpt. Ze willen een politie-antenne op rechteroever om de werking van de drie wijkagenten te vergemakkelijken. De politiepost komt hoogstwaarschijnlijk in het oude doplokaal.

Officieel ligt de lokatie nog niet vast, klinkt het in politiemiddens. Maar Belg.be vernam in topkringen op het stadhuis dat er gezocht wordt om een oplossing te vinden voor het huidig personeel en diensten in het stadslokaal, het oude doplokaal, aan het Hovenierspleintje. Aangezien dit lokaal stadseigendom is, is het budgetair een haalbare oplossing.

Na Matongé in Brussel krijgt het Aalsterse Matongé de door velen gevraagde politie-aanwezigheid. N-VA burgemeester-elect D’Haese heeft volgende week gesprekken met de politiepost om het dossier te bevorderen.

Grote vraag is, gunt men Ilse Uyttersprot nog de opening, of steekt Christophe D’Haese, die programmatorisch met N-VA zwaar inzetten op rechteroever, dat ze zelfs een getto noemden, de pluimen op zijn burgemeestershoed na 1 januari?

In CD&V-middens loopt men nog steeds niet warm voor een eerste politie-antenne naast het grote politiecommissariaat. “Het mag zeker niet betekenen dat de wijkagenten minder op straat zullen te zien zijn.” klinkt  het daar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here