Huisartsen bespreken van thuis uit patiënten van het AZ Sint-Lucas Gent

Rik Vereecken, Diensthoofd Medische Technologie & Ingrid Bruggeman, Datamanager Oncologie AZ Sint-Lucas & Volkskliniek
Rik Vereecken, Diensthoofd Medische Technologie & Ingrid Bruggeman, Datamanager Oncologie AZ Sint-Lucas & Volkskliniek

Aalst (redactie/mas) In het MOC, het Multidisciplinair Oncologisch Consult, overlegt een team van gespecialiseerde artsen met de huisarts van de patiënt over zijn behandeling. Omdat de huisarts soms moeilijk naar het ziekenhuis kan komen, zocht het AZ Sint-Lucas in Gent een manier om hem vanuit zijn praktijk aan die vergaderingen te laten deelnemen.

Twee zaken waren cruciaal: men moest medische beelden in de hoogste kwaliteit kunnen delen en men wilde vermijden dat de huisarts extra hard- of software moest installeren op zijn pc.

Het ziekenhuis vond dé oplossing bij Microsoft Lync – een toepassing die onder meer telefonie, chat, videoconferenties en e-mail combineert – en ICT-partner RealDolmen.

In het kader van de nationale thuiswerkdag van morgen is dit een mooie case van hoe het nieuwe werken ook zijn intrede doet in de zorg.

Tijd winnen en patiënten toch dezelfde kwalitatieve zorg bieden. Met die doelstelling zocht AZ Sint-Lucas in Gent een manier om huisartsen minder vaak naar het ziekenhuis te laten komen voor het MOC. “MOC staat voor Multidisciplinair Oncologisch Consult”, legt dokter Frank Bouttens uit, Oncoloog bij AZ Sint-Lucas & Volkskliniek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here