Gouverneur André Denys en de Oost-Vlaamse deputatie organiseren op zaterdag 15 april 2006 de tweede editie van de fietshappening 'Rit van de gouverneur'. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Brandwondencentrum UZ Gent met zijn vzw Vriendenkring van brandwondenpatiënten UZ Gent.

Omstreeks 13.45 uur, voor aanvang van de rit, zal gouverneur André Denys een cheque overhandigen aan de vzw Vriendenkring van brandwondenpatiënten UZ Gent. Om 14 uur wordt het startschot gegeven voor een wegrit van 65 km doorheen de Vlaamse Ardennen. Gouverneur André Denys, leden van de bestendige deputatie, tal van BV's en (ex)-profwielrenners zullen deelnemen. Vertrek en aankomst in de sporthal van Zulte (Waalstraat 118). Er wordt halt gehouden in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Recreanten kunnen vanaf 7.30 uur ook deelnemen aan een mountainbiketocht van 35 of 50 km of aan een wielertoertocht van 65, 100 of 150 km. Vanaf 12 uur kan men ook starten voor een familiefietstocht van 10 of 25 km. Deelnemen kost 5 EUR. Onderweg is er ruime bevoorrading voorzien en elke deelnemer krijgt na de rit een gratis paasei. Kinderen nemen gratis deel aan de familietocht. De organisatie van de fietshappening is in handen van de vzw Leierenners uit Zulte.

Inlichtingen: De Leierenners vzw, contactpersoon: Marc Clément, tel. 0476 41 70 24