Koning Albert zou graag naar Aalst carnaval komen

Aalst (redactie/mas) Koning Albert II gaf gisteren op het koninklijk paleis te kennen dat hij graag eens naar Aalst zou willen komen om de wereldvermaarde carnavalsstoet bij te wonen. Dit zei hij naar aanleiding van de overhandiging van de eretekenen van Commandeur in de Kroonorde aan onder ander Kamiel Sergant.

Of  Aalst hier zit op te wachten, is een ander paar mouwen. Het laatste koninklijke bezoek aan de carnavalsstoet dateert van 1978, de officiële 50ste carnavalsstoet. De veiligheidsmaatregelen ontregelden toen de hele stoet. Er werd zelfs een speciale koninklijke wc gebouwd naast de stadsfeestzaal. Tot op heden in gebruik.

De vorst liet verstaan dat hij het goed vindt dat de spot tijdens carnaval gedreven wordt met de actualiteit. Dat zei Kamiel Sergant aan de corelio-groep. Aangezien keizer carnaval geen politicus is, zal het wel geen probleem zijn door te vertellen wat de koning zelf vertelde. Het ‘Geheim van Laken’ ligt in dit land gevoelig. Van het establishment wordt verwacht dat ze niets vertellen over de gesprekken met de vorst.

Maar nu Kamiel Sergant Commandeur in de Kroonorde is behoort hij ook een beetje tot het Belgische establishment.  In Aalst was hij dat al jaren… daarvoor hij deze onderscheiding niet nodig

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here