Pastoor en Feestcomité Haaltert in discussie over kerstverlichting

Haaltert (redactie/Johan) Het Feestcomité uit Haaltert trok grote ogen bij het krijgen van een aangetekend schrijven afkomstig van de kerkfabriek, die het Feestcomité in gebreke stelde wegens de niet gekeurde kerstversiering op de Dekenale kerk Sint-Gorik te Haaltert.

De kerkfabriek wil dat de kerstversiering op de kerk wettelijk in orde is. Zonder een wettelijke keuring van de kerstverlichting dekt de verzekering de eventuele brandschade niet indien de kerk zou afbranden door toedoen van een kortsluiting aan de kerstversiering op het dak van de kerk.

Het plaatsen van de feestverlichting en de kerststal op het dorpsplein is een jaarlijkse traditie van het Feestcomité. “Als het zo zit dat wij voor de kosten van de keuring moeten opdraaien” zegt de voorzitter van het comité, “zetten we de verlichting niet aan en plaatsen we dit jaar ook geen kerststal.”

De kerststal werd geschonken door houthandel Van Impe, de beelden zijn eigendom van de kerkfabriek. De kerststal is verlicht en de ster werkt ook op elektriciteit. “Stel dat de stal begint te branden en zo de kerk in rook op gaat. Wie is dan verantwoordelijk” vraagt de voorzitter van het Feestcomité zich af. Een beetje goede wil moet van twee kanten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here