Between pain and Passion

Van 8 tot 30 april toont de Nederlandse artieste Membrandt (Rosendaal 7/12/53) hoe het menselijk lichaam een ijkpunt kan zijn. Haar werk bevindt zich op de grens van intimistische sfeer en intuïtie. Membrandt is getekend door de strijd tegen onbegrip en machtsverhoudingen; een langdurige en lichtzinnige inschatting door de lokale medische wereld kostte haar een borst. Het lichaam als een controlerende inzet in haar werk. Voor de tentoonstelling "Between Pain and Passion" toont ze in de analyse van de betekenis, hoe in een proces van omvorming en verandering een typische metamorfose heeft plaatsgevonden. Na deze 'Pain' ontsluit zich het vuur van de 'Passion' in de tentoonstelling ter plaatse in Galerie Dewulf.

In 1988 tijdens een werkverblijf van 3 maanden in Bulgarije gaf kunstenaar en art director Milko Bozhkov haar het pseudoniem "Membrandt" naar aanleiding van de membranen waarmee ze experimenteerde. Hij sprak vanuit de achtergrond van de Griekse mythologie en de tocht der Argonauten op zoek naar het Gulden Vlies langs de kusten van de Zwarte Zee. Membrandt is afgeleid van deze membranen. "Dit heeft niets te maken met Rembrandt, de beroemdste schilder van Nederland, wel met zwarte humor uit de Balkan en ik? Ik heb nog nooit met olieverf op doek gewerkt."

Voor de tentoonstelling in galerie Dewulf en in de Campo Santo kapel te Sint-Amandsberg selecteerde Membrandt werk tussen de jaren 1988- 2006. Haar selectie omvat schilderijen, membramen, sculpturen, objecten en foto's. Audio- visuele presentatie 21 april 20.00 uur in de galerie. Meer werk van Membandt op www.fotolog.com/membrandt.

Link naar de galerij: (galerie-etiennedewulf.be).

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/kunstgal.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here