Dean Masschelein Beste viskok van het jaar

Aalst (redactie/mas) VLAM organiseerde voor de 24ste keer de verkiezing van de Viskok van het jaar.  De vis van het jaar ‘Rode poon’  stond centraal in deze wedstrijd. Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten.

Vijf finalisten werden weerhouden om het live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo. Dean Masschelein van restaurant Boury maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met ‘Rode poon in 2 bereidingen: fris gemarineerd, raapjes, koolrabi, quinoa en bergamot en gelakt, gefermenteerde look en pompoen jus van sesam’.

David Crabbe van restaurant Aneth in Brugge werd tweede terwijl de andere kandidaten allemaal een derde plaats werden toegewezen.

De winnaar ontving de trofee van de ‘Viskok van het jaar’, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van € 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. De laureaten ontvingen elk: een ‘Vis van het jaar’-diploma, een dinerkaart voor twee personen in ’t Laurierblad in Berlare.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here