SP.A VINDT DAT ONZE KOOPKRACHT VERZEKERD IS

Aalst (redactie/mas) De federale regering heeft een akkoord bereikt over de begroting voor 2013. “Met deze begroting behouden we onze koopkracht, versterken we de meest kwetsbaren in onze samenleving en geven tegelijkertijd zuurstof aan de economie door de loonlasten te laten dalen en de loonhandicap weg te werken.” aldus Bruno Tobback, sp.a-voorzitter

Op een jaar tijd zal de federale regering meer dan 16 miljard euro besparen zonder te raken aan de koopkracht – “we raken niet aan de index” – én met een verhoging van meer dan 300 miljoen euro van de laagste lonen, pensioenen en invaliditeitsuitkeringen.

“De regering bespaart fors, maar op een rechtvaardige manier: we krijgen een verschuiving van de lasten op arbeid naar de inkomsten uit kapitaal. We geven zuurstof aan onze economie door de loonlasten te laten dalen, onze loonkostenhandicap weg te werken en de koopkracht te behouden. Concreet gaan we 1,5 procent van de loonachterstand inhalen in de volgende jaren met het behoud van de koopkracht. Tegelijkertijd leveren we een enorme inspanning in crisistijd door 500 miljoen euro te investeren in onze economie en in een daling van de loonlasten.”

In deze begroting dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en dat is heel belangrijk. “Daarnaast blijven we ook fraude verder aanpakken, sector per sector en komt er een einde aan de mogelijkheid om zwart geld fiscaal te regulariseren. Tot slot laten we de overheidsuitgaven niet stijgen behalve voor een extra inspanning voor veiligheid en sociale uitgaven.”

Kortom, een sterke en sociale begroting, aldus de socialisten, met behoud van de koopkracht, zuurstof voor onze economie, en extra inspanningen voor de laagste lonen. “Een rechtvaardige besparing waarbij we de tewerkstelling en de groei bewaken.” besluit Tobback.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here