Aalst: Christophe D’Haese(N-VA) legt wilde communicatie schepenen aan banden

Aalst (redactie/mas) Vanaf januari komt er een nieuw communicatiebeleid in de stad Aalst. Zoveel is duidelijk als je het raamakkoord N-VA-CD&V-SP.A leest. Schepenen mogen niet meer communiceren met de pers, zonder afspraak in het schepencollege.

Eigen interpretaties van leden van het schepencollege op Facebook, persoonlijke percepties op de eigen webstek, het zou tot het verleden moeten behoren in Aalst. Zolang een dossier niet volledig is afgehandeld en goedgekeurd op het wekelijkse schepencollege wordt er niet meer over gecommuniceerd. Vandaag is dat vaak anders.

Wilt burgemeester-elect hiermee de kakafonie die er vandaag vaak heerst, mede door de niet zo goede verstandhouding tussen de huidige leden van het schepencollege, aan banden leggen? Of wilt de nieuwe burgemeester daardoor meer vat krijgen op de communicatie en meer en meer dossiers naar zich toetrekken? De toekomst zal het uitwijzen.

Misschien opnieuw de wekelijks persbabbel invoeren na het schepencollege? Iedereen krijgt dan de juiste informatie én gelijktijdig. Gezien de nauwe banden tussen pers en politiek in Aalst, zou dit geen slechte maatregel kunnen zijn.

Maar of er geen perslekken meer zullen zijn? Gezien de verouderde leidingen op het stadhuis is de kans groot dat er lekken zullen blijven komen. Tenzij, snel verhuizen naar het nieuwe administratief centrum op De Werf een oplossing betekent…

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here