Cultuur op school

Het Gentse ICC kreeg dinsdag heel wat bezoek ter gelegenheid van de jaarlijkse studiedag voor het onderwijs van het Christelijk Onderwijzersverbond COV. De dag bestond uit een leermiddelenbeurs waar heel wat volk op af kwam. Hoogtepunt was wel het pedagogische luik, een studiedag met als titel 'Cultuur op School = Cultuurschool'. De studiedag sloot af met de uitreiking van het Gouden Krijtje en de prijs voor de Creatiefste School.

De leermiddelen beurs was een succes, het ICC was gevuld met druk bezochte standjes De talrijke aanwezigen kregen de kans om met heel wat handboeken en nieuw materiaal kennis te maken. Ook heel wat leveranciers die diverse producten aan scholen leveren konden er hun waar aanprijzen. Wie meer wou weten over melk of fruitsap op school of een koekjesverkoop wou organiseren kreeg hier alle informatie. Maar ook de VVKSM en diverse instellingen voor jeugdtoerisme maakten er reclame voor hun verblijfsmogelijkheden.

Tijdens het pedagogische luik werd de verbondenheid tussen cultuur en school toegelicht. In een maatschappij waar alles kan en niet moet is de school een van de weinige plaatsen is waar een grote groep jonge mensen nog samen komen. De vraag is dan ook hoe je mensen betrekt bij een pedagogisch project. Als syndicale organisatie benadrukt het COV de uitdaging om projecten uit te werken in goede verstandhouding tussen directies en onderwijs enerzijds en tussen scholen en de minister anderzijds. Voorzitter Paul Geerts tenslotte benadrukte dat respect en waardering voor het onderwijzend personeel een positief schoolklimaat in de hand werken.

Om het project Cultuur op School te ondersteunen kreeg directrice Els De Smet van de kleuterschool van het Emaüsinstituut uit Aalter het 'Gouden Krijtje' overhandigt. Aan deze prijs zijn boekenbons ter waarde van 500 euro verbonden. Voor de wedstrijd 'De Creatiefste School' werden vier prijzen uitgereikt. Het PSBLO Meetjesland uit Zelzate, De Gemeentelijke basisschool Evergem, de Vrije basisschool 'Sint-Gorik' uit Haaltert en de vrije basisschool 'Sint-Denijs' uit Kalken kregen samen met hun prijs ook nog een boekenbon ter waarde van 100 euro uitgereikt. (www.cov.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here