Tien nieuwe restaurants met één Michelinster

Angelo Rosseel van La durée
Angelo Rosseel van La durée

Gent (redactie/mas) Bij de voorstelling van de Michelingids België-Luxemburg 2013 op Horeca Expo in Gent werden de nieuwe Michelinsterren bekend gemaakt. Belgische restaurants Hertog Jan (Sint-Michiels), De Karmeliet (Brugge) en Hof Van Cleve (Kruishoutem) behouden hun drie Michelinsterren in 2013. Restaurant La Durée in Izegem krijgt een tweede Michelinster.

“De talentvolle chef is erin geslaagd om zijn keuken verder te ontwikkelen door perfecte klassieke bereidingen te combineren met moderne technieken”, aldus het juryverslag. Hiermee is hij goed  voor een tweede Michelinster.

Toprestaurant Hertog Jan kreeg vorig jaar een derde Michelinster en behoudt die dus ook in 2013. Er is geen restaurant dat in de nieuwe editie van twee naar drie sterren promoveert.

Tien nieuwe restaurants krijgen één Michelinster. Dat zijn A’Qi (Sint-Andries/Brugge), Va Doux Vent (Brussel), De Zuidkant (Damme), Cuines 33 (Knokke-Heist), Tables d’Amis (Kortrijk), Danny Vanderhoven (Lanaken/Rekem), Le Jardin des Bégards (Luik), L’Impératif (Mons), Margaretha’s (Oudenaarde) en Berto (Waregem). Aneth (Brugge) verliest zijn enige ster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here