Anti-fraudebeleid… Stroper blijkt boswachter

Anti-fraudebeleid regering totaal ongeloofwaardig. Naar aanleiding van de PS-hand die meeschreef aan het regeerakkoord en mogelijk fraude gepleegd heeft, kondigt Nadia Sminate van de N-VA aan dat ze premier Di Rupo hierover in de Kamer zal interpelleren. “Deze man had blijkbaar de job van zijn leven gevonden”, zegt Sminate cynisch. “En, hoe kan de regering nu nog geloofwaardig zijn in de zogenoemde strijd tegen de fraude?”

Sminate: “De strijd tegen de fraude is een topprioriteit. Dat heeft de regering bij haar aantreden zelf gezegd: je moet dus maar durven… Het moet duidelijk zijn dat eerlijkheid loont en dat fraude niet alleen bestraft wordt, maar ook actief en efficiënt opgespoord wordt. Er kan geen opt-out van het solidariteitssyteem mogelijk zijn”.

Stroper blijkt boswachter

Nu blijkt dat de PS de eigen interne auditdiensten niet eens ernstig neemt, vraagt Sminate zich af wat voor zin een interne audit heeft als de machtspartij bij uitstek een vernietigend auditrapport gewoon naast zich neerlegt. Meer nog, de van fraude verdachte controleur krijgt van de PS zelfs de pen van het regeerakkoord in handen. “De PS bevordert stropers tot boswachters, alleen blijken die het stropen niet te kunnen laten..”, zegt Sminate.

Voor Sminate komt het anti-fraudebeleid van Di Rupo nu wel heel ongeloofwaardig over. “Hoe kan deze regering een geloofwaardig anti-fraudebeleid voeren als de grootste regeringspartij de eigen audits naast zich neer legt?”

Meer nog, de kritische houding die de PS aanneemt tegenover alles wat met zin voor ondernemen en rijkdom te maken heeft, staat het verlangen om zelf rijk en machtig te zijn, duidelijk niet in de weg…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here