Phishing-site in VS moeilijker te stoppen dan in China of Korea

De hosting van phishing-sites concentreert zich in de VS, de UK en Duitsland. Dit blijkt uit de maandcijfers voor maart 2006 van RSA Cyota Consumer Solutions, dat wereldwijd onderzoek doet naar phishing-activiteiten. Gezamenlijk zijn deze drie landen goed voor meer dan driekwart van de hosting van phishing-sites.

Oplichters hosten hun phishing-sites graag in deze landen om de trage reactiesnelheid van Internet-providers (ISP's) bij acties tegen dergelijke sites. ISP's hebben in de VS te maken met een groot aantal wettelijke bezwaren en in zowel de UK als Duitsland met uiterst strikte regels. Het 'neerhalen' van een phishing-site in China of Korea kost tegenwoordig minder tijd dan een site in de VS.

Het aantal phishing-berichten groeit van gemiddeld 2,99 miljoen per dag naar 5,70 miljoen per dag. Eén op de 125 e-mails gescand door Symantec Brightmail AntiSpam betrof een phishing-poging. Dit is een groei van 100% ten opzichte van het laatste halfjaar van 2004. Symantec Brightmail AntiSpam antifraude filters blokkeerden gemiddeld 40 miljoen phishing-pogingen per week. Begin januari waren er dit nog 21 miljoen per week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here