kunst in de Gentse rosse buurt

Gent (redacte/mas) Dat de Gentse rosse buurt controversieel is, wisten we al. Dit is reeds herhaaldelijk in het nieuws geweest. Dat deze dualiteit kan inspireren tot gedichten en foto’s over verlangen en vernietiging, ligt minder voor de hand. Dat de schrijver zelf in het Glazen Straatje poseert voor de foto’s en ze ook in de vitrines hangt, is nieuw. 

De Gentse Zuidbuurt is een buurt met een heterogene sociale mix. Enerzijds wordt ze gekenmerkt door de vitrines van de prostituees in de  Vanderdoncktdoorgang en omliggende straten. Anderzijds zijn er kunstgalerijen, restaurants, woningen,… Ikzelf hou van de ambivalentie van de buurt, maar niet iedereen zal er zo over denken.

Deze dualiteit intrigeerde Sabine MArtens en inspireerde haar om werken te maken rond ‘verlangen’ en ‘vernietiging’. De levendigheid van de buurt deed bij haar de nood ontstaan om rond dit thema samen te werken met andere kunstenaars.

Chris Claeys maakte beelden die bij hem opkwamen bij het lezen van mijn gedichten.

De interesse van Edward Hostijn, zaakvoerder van conceptbar Ycono, bracht de zaak aan het rollen. Zo bleken ook Guido De Smedt van De Kaaiman Café en Bert De Paepe van Faim Fatale restaurant, enthousiast om werken te tonen in hun zaak. Toen ook Wouter De Bruycker, zaakvoerder van Art-Club Foyer & Fotogalerie, zich achter het project schaarde, kreeg het traject dat de 4 locaties verbindt vaste vorm. Bovendien was het Wouter die mij ervan overtuigde alles te bundelen in een publicatie.

Bovengenoemde mensen hebben ervoor gezorgd dat de afgelopen maanden boeiend waren in het teken van de creativiteit.

Icons of Passion, nog tot 30 december in het lazen Straatje Gent.

www.sabinemartenscreations.be

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here