Bedrijvenvereniging Zaubeek vzw plant ondernemersbos in Zulte

Bedrijvenvereniging Zaubeek vzw werkt samen met BOS+, de gemeente Zulte en de provincie Oost-Vlaanderen om het bufferbos tussen de industrie- en de woonzone met anderhalve hectare uit te breiden. Deze Zaubeek Zuivere Zone tussen de Beukenlaan en de Waalstraat in Zulte vormt een zuurstofrijk gebied voor het welzijn van buurtbewoners, medewerkers van de bedrijven in de industriezone en bezoekers uit de ruime regio.

Een dynamisch samenwerkingsverband
Samen met de gemeente Zulte, die de gronden aanbiedt, de provincie Oost-Vlaanderen, die het duurzaam bedrijventerreinmanagement subsidieert, en BOS+ die de know how ter beschikking stelt, maakt Zaubeek vzw werk van een groene long tussen de woonzone en de industriezone in Zulte. In 2009 werd een eerste fase van 3 hectaren met 14.000 bomen door de gemeente Zulte aangelegd in samenwerking met Trappen Smet.

Dit bufferbos is van groot belang voor iedereen. Dankzij dit bos krijgen de buurtbewoners immers de zekerheid dat de industriezone niet verder zal uitbreiden naar de woonzone en de bedrijven hebben de garantie dat zij hun activiteit op de huidige industriezone kunnen blijven handhaven.
De bedrijvenvereniging Zaubeek vzw wil op deze manier haar steentje bijdragen om de industriezone CO2-neutraal te maken. Daarom organiseren zij dit zuurstofrijk project: de Zaubeek Zuivere Zone, een fijn ondernemersbos. De uitbreiding beslaat anderhalve hectare waar 5000 bomen geplant zullen worden. Het plan is zonder meer ambitieus te noemen en kon alleen maar gerealiseerd worden met de steun van de gemeente Zulte, de provincie Oost-Vlaanderen en de vzw BOS+.

Zaubeek vzw neemt met deze actie deel aan de 10 Miljoen Bomen-campagne van BOS+. Om dit ambitieuze doel te bereiken wil BOS+ iedereen aan het planten krijgen: bedrijven , verenigingen, scholen, … maar ook particulieren. Iedereen die een boompje plant kan dat registreren op de teller op www.10miljoenbomen.be. Met al meer dan 1,4 miljoen bomen op de teller en 91 bedrijfsbossen in Vlaanderen, kunnen we spreken van een groot succes. Meter van de campagne is actrice Marie Vinck.

Oproep Plantactie op 24/11/2012

Op zaterdag 24 november 2012 wordt iedereen opgeroepen om te helpen planten. De plantactie start om 9u ter hoogte van de woning Van den Berghe, Waalstraat 236 in Zulte. Elke natuur-liefhebber wordt er verwacht gewapend met stevige laarzen en een spade. Elke harde werker wordt beloond met een kop dampende soep aangeboden door restaurant Sint-Christophe, een partner van Zaubeek vzw.

Samen sterk.
Alle bedrijven van de industriezone werden opgeroepen om een bomenpakket te sponsoren en om hun personeel aan te sporen om deel te nemen aan de plantactie. De volgende bedrijven tekenden een sponsorcontract: Asfaltbedrijf Tijtgat, Trappen Smet, Locquet, Sibomat, Smets Houtbedrijf, De Mulder, Lefibo, Manatrans, SGS Belgium, Estee Industries, Kruisbeton, Lippens Grondwerken, Vandelanotte, Vergo Galva, Vindevogel, De Snerck, Ago jobs&hr, GLK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here