Aalsterse communicatie is een ramp

Aalst (redactie/mas) Communicatie vanuit het Schepencollege in Aalst is niet altijd wat het zou meten of kunnen zijn. Het dossier over het al dan niet passeren over het Statieplein bewijst dit opnieuw…

Of heeft het te maken met de ‘goede’ sfeer tussen de oude kemphanen Ilse Uyttersprot(CD&V) en Ann Van de Steen(SP.A) die zich nu weer geroepen voelen om samen de stad te besturen? Al lijkt het er niet op dat de sfeer aan het beteren is. Op de schepencolleges wordt er nog steeds geroepen naar elkaar. Ze horen het zelfs tot op andere plaatsen in het stadhuis.

Het ging al een tweetal dagen rond in Aalsterse carnavalmiddens deze week, dat de stoet niet over het Statieplein zou passeren tijdens carnaval 2013. Officieus vanuit kringen van feestelijkheden en het Feestcomité. Officieel komt er niks vanuit het stadhuis of vanuit het Feestcomité. Van deze laatste is dat te begrijpen. Ze zijn meer een werkraad geworden dan een officiële adviesraad.

En dan ineens, een bericht van de burgemeester op Facebook. “Vandaag van de diensten officieel vernomen dat het Statieplein niet bruikbaar is voor komende carnaval. Naast de ellende voor de bewoners, cafébazen en bezoekers van de stationsbuurt nu dus ook miserie voor de carnavalisten. Dat belooft een discussie te worden maandag op het College van Burgemeester en Schepenen.” Via Facebook wordt de agenda van het Schepencollege aangekondigd.

Op het moment dat het bericht verschijnt is er al een vergadering gepland van de horecacoach met de betrokken cafébazen. In de horeca is het ‘horen, zien en zwijgen’ als het over de klanten gaat. Niet als het over de horecabelangen gaat.  Het staat dus in de sterren geschreven dat zo een bijeenkomst in geen tijd gecommuniceerd wordt vanuit de horeca zelf. Zeker als de horecacoach bij vele horeca-uitbaters niet zo goed ligt.

En Facebook is nog niet goed gepasseerd of Uyttersprot’s schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen is ook wakker geschoten. “Carnavalsstoet : morgenvroeg is er overleg met de betrokken diensten en De Lijn teneinde een regeling te treffen, rekening houdend met de werken aan het Stationsplein. We zoeken naar een oplossing. Ik hou jullie verder op de hoogte.”

Veel overleg tussen de burgemeester en de schepen van openbare werken is er dus niet. Laat staan dat er een totaal communicatieverkeer zou zijn. Er is toch een dienst communicatie? Of mogen zij niet? Of enkel berichten doorsturen nadat het vaak al op één of andere facebookpagina is verschenen?

Het zal wel weer de fout van de media zijn… maar een samenwerkend persbeleid op het stadhuis zou vaak heel wat nodeloze paniek bij bepaalde segmenten uit de Aalsterse samenleving tot gevolg hebben. Vandaag de carnavalswereld, die alles al lang wist nog voor de media er over berichtte.

Er is werk aan de winkel…

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here