Aalst: Caroline Verdoodt(N-VA) schepen onder de mensen

Aalst (redactie/mas) Caroline Verdoodt is 29 jaar, voor het eerst op een lijst, voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid én onmiddellijk een schepenambt. Het kan bij de N-VA. Het kan in Aalst. Terjoden stuurt na 30 jaar opnieuw een schepen naar het Aalsterse Landhuis. Ze krijgt de bevoegdheid Ruimtelijke Ordening en Gebiedsgerichte werking. Zeg maar wijk- en buurtwerking.

We ontmoeten de toekomstige schepen in hét Vlaams café bij uitstek: café Safir.  De thuisbasis van haar toekomstige collega Mia De Brouwer. De thuisbasis van de vrouw die haar vroeg om op de lijst te staan. N-VA kon Terjoden niet voorbijgaan.

Ze kwamen bij Caroline Verdoodt uit. Geen familie van huidig liberale schepen Anne-Marie Verdoodt. Geen familie van weer net-niet gemeenteraadslid Geert Verdoodt van de sp.a. Telg uit een politieke bewuste familie uit Terjoden. Vader overtuigd Vlaams-Nationalist. Grootvader overtuigd Vlaams-Nationalist. Steeds trouw geweest aan de Vlaamse Kring in Terjoden.

“Aan politiek doen voor mij betekent vanzelfsprekend aan politiek doen in een Vlaams-Nationale partij. Er is geen alternatief voor de N-VA. Een partij die niet verzuild is. Het is ons van thuis uit met de paplepel mee gegeven. Zeg maar een familiale erfenis. ” Caroline Verdoodt stond uit overtuiging op de NV-A-lijst. “’t Is een echte” zou mijn moe gezegd hebben. Een familie waarin gesprekken de Vlaamse zaak en de politiek nooit ver weg zijn.

Caroline Verdoodt is Licenciaat Rechten en Licenciaat in het Notariaat. Ze leerde twee universiteiten kennen. Gent en Brussel. Maar ze stopt eind dit  jaar in het Erembodegemse notariaat waar ze werkt. Ze kiest voor een voltijds schepenambt. Ze wil zich totaal geven aan haar geliefd Aalst.

Saai is Caroline, die vrijgezel is, allerminst. We ontmoeten een warme vrouw, goedlachs, open als het kan, diplomatisch als het moet. Haar lang leven is de Italiaanse wijn. Ze geeft zelf cursussen wijn proeven als hobby en is zich nog steeds verder aan het bekwamen.

Sportieve ontspanning neemt ze actief op de skilatten en passief in de Okapitempel. Een grote fan van Okapi Aalstar. En met carnaval zul je haar niet teveel dossiers moeten voorleggen. Een rasechte carnavaliste stapt met Caroline het schepencollege binnen. Al jaren loopt ze de stoet mee bij de  Losse Groepen. Die daarmee dan ook een verdediger in het schepencollege krijgen.

Als we over haar bevoegdheden beginnen, lacht ze toch iets anders. “Geef me 40 dagen.” zegt Caroline Verdoodt. “Gun me de tijd me te verdiepen in de materies. Ruimtelijke Ordening is me als notaris niet helemaal vreemd. Maar ik ga nu blokken en me inwerken in de materie. Ook over de gebiedsgerichte werking wil ik eerst meer info en achtergrondinformatie voor ik er over spreek.”

“Weet je, het overvalt me allemaal in enkel dagen. Het verkozen zijn tot raadslid was nog niet helemaal verteerd, en nu dit schepenambt.” Als we vissen wat voor een schepen ze wilt zijn, komt het antwoord snel: “Ik hoop een politicus te zijn onder de mensen. Ik heb sociaal contact nodig om te kunnen functioneren. En als schepen wil ik naast het personeel van de diensten staan. Sámen moeten we voor Aalst gaan. Ik wil niet boven het personeel staan. Samen-werken wordt mijn devies.”

We spreken af  elkaar nog eens te spreken, in januari na haar studieperiode, over de inhoud van haar bevoegdheden. Dat Terjoden een toffe ‘bende’ was wist ik al langer. Maar dat er ook een nieuwe jonge generatie charmante innemende politici zijn opgestaan in de Vlaamse enclave van onze stad, is nieuw.

We verlaten de Grote Markt met een goed gevoel. We krijgen er een toffe, warme en  schattige schepen bij. Een echte Oilsjtenes, met een gezonde kijk op de Vlaamse  zaak. “We zèn der gerest in…”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here