Kerstmarkt Brussel blijft ondanks kerstboom een topper

Brussel (redactie/mas) Dat er dit jaar geen echte kerstboom staat op de Grote Markt is een hot item in de media. Het zal vervangen worden door een modern kunstwerk van metaal met heel wat lichteffecten. We zouden bijna vergeten te vertellen dat de grootste kerstmarkt van West-Europa gewoon doorgaat van 30 november tot  6 januari.

Tijdens de kerstperiode zal je een preview krijgen van de definitieve verlichting van de Grote Markt. Deze plaats zal dus nog meer dan ooit in het teken staan van lichteffecten. 

De kerstmarkt van Brussel is ooit door de Engelsen verkozen tot beste kerstmarkt van Europa. Wellicht heeft de veelzijdigheid hier iets mee te maken. Je start met een zeer stemmige Grote Markt waar je een unieke lichtshow krijgt voorgeschoteld. Er is ook een kerstmarkt en allerlei animatie.

De kerstmarkt begint aan de Beurs en gaat over in een kerstmarkt van het gastland op het Sint-Katelijneplein, trouwens de restaurantbuurt bij uitstek. Daar is er ook een reuzerad en een grote ijspiste. We hebben een wandelroute speciaal opgemaakt waarbij we ook de winkelstraat, de Nieuwstraat, niet vergeten zijn.

In estaminet Sint Niolaas naast de gelijknamige kerk is er heel de periode van de kerstmarkt Affligem christmas van het vat te verkrijgen, met een Nederlandstalige bediening bij Vlaamse uitbaters. Alleen al voor de Sint Niklaas prullaria en de jaarlijkse kerstvesiering is een bezoek aan dit praatcafé, het overwegen waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here