Brussels ziekenhuispersoneel leert Nederlands met de computer

Brussel (redactie/mas) Twee Brusselse ziekenhuizen hebben sinds kort een eigen taalwebsite, HopiTAAL, waarop het personeel alle mogelijke informatie vindt over de inspanningen die het eigen ziekenhuis levert voor tweetalige zorg: Kliniek Sint-Jan en Europaziekenhuizen.

De taalwebsites geven ook toegang tot een elektronische taalleeromgeving, die de koepel van de IRIS-ziekenhuizen samen met het Huis van het Nederlands op maat van het Brussels ziekenhuispersoneel ontwikkelt. Ook IRIS lanceert zeer binnenkort een eigen taalwebsite.

Iedereen wil in zijn eigen taal verzorgd worden. Dat hebben de Brusselse ziekenhuizen goed begrepen. Maar ze beseffen ook dat vooral Nederlands nog dikwijls een probleem vormt. Daarom werken ze al geruime tijd samen met het Huis van het Nederlands, in de hoop zo tot een echte tweetalige zorgverlening te komen.

Minister Grouwels (CD&V), bevoegd voor Informatica, ondersteunt het project. “In ons tweetalig gewest werken en wonen 300.000 Nederlandstaligen. Een kwaliteitsvolle tweetalige dienstverlening is dus letterlijk van levensbelang”, zegt ze.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here