Aalst: Sanne Nieulandt (N-VA) nieuwe voorzitter gemeenteraad

Aalst (redactie/mas) Met Sanne Nieulandt van het gelijknamige bedrijf op het Wijngaardveld als nieuwe gemeenteraadsvoorzitter kiest N-VA voor vernieuwing en vervrouwelijking-met-charme. De zaakvoerster en partner van de Aalsterse Unizovoorzitter Filip Vyverman, kan het ver brengen in de politiek. Kijk maar naar Christophe D’Haese, die nu zelf op de voorzittersstoel zit.
Voorzitter is geen voltijdse job, maar vraagt toch wel een alerte opvolging van het totale reilen en zeilen van de stedelijke politiek. Het vraagt ook wat psychologisch inzicht in de collegae-raadsleden, die zeker in Aalst er graag een politiek spelletje van maken. Eén keer per maand aanwezig zijn op het Schepencollege om de gemeenteraad voor te bereiden moet je er wel voor over hebben. In ruil krijg je dubbele zitpenningen en een voorbehouden parkeerplaats op het stadhuis.
Belg.be had voor de verkiezingen al een goed oog in Sanne Nieulandt en liet haar uitbundig aan het woord via haar partner Vyverman. (www.belg.be zoekfunctie sanne nieulandt)
Sanne, moeder van twee lieve bloeikes, is samen met haar echtgenoot betrokken bij het sociale leven in Aalst. Ze zit ook in het carnavalsmilieu. Ze wonen in de Faluintjes maar zijn op en top stadsmensen.
Haar bedrijf, vandaag Nieulandt Recycling, vroeger CNA Recycling en CNA Containers, is geen onbekende naam in de stad. Door te verhuizen van de Tragel naar het Wijngaardveld werd in elk geval de lokale verankering en investering in de toekomst redelijk duidelijk.
Sanne Nieulandt heeft ook een politiek geïnteresseerde partner. Hij zegt daarover voor de verkiezingen aan Belg.be zelf: ” We moeten een koe een koe durven noemen, eigenlijk is politiek iets wat mij al veel langer intrigeert dan Sanne. Ik studeerde ooit zelfs een tijdje politieke wetenschappen en haalde daar (niet iedereen zal het geloven) zelfs nog goeie punten op de louter politieke vakken. Het is dus een beetje logisch dat wij het ook thuis vaak over politiek hadden en nog altijd hebben.”
Sanne Nieulandt weet als bedrijfsleidster van wanten.. Haar nuchterheid zou wel eens  haar grote troef kunnen worden. Met Sanne Nieulandt krijgt Aalst na Gracienne Van Nieuwenborgh (sp.a) opnieuw een vrouw met charme als voorzitter van de gemeenteraad. U hoort nog van haar, zegt dat Belg.be het gezegd heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here