Aalst: D’Haese kiest voor voltijds N-VA schepenen

Aalst (redactie/mas) Burgemeester-elect Christophe D’Haese kiest voor voltijdse N-VA schepenen. Wie zich voorlopig niet volledig kan geven om het schepenambt tot een goed einde te brengen, moet (voorlopig) wachten.

Daarom wordt Caroline Verdoodt, een ‘kind’ uit het Vlaamse nest Terjoden, de vierde N-VA schepen in Aalst naast de reeds eerder genoemde Karim Van Overmeire, Sarah Smeyers en Mia De Brouwer. Caroline Verdoodt werkt bij een notariaat in Erembodegem. Met haar 1590 stemmen mag deze immer sympathieke Houtmarktbewoonster het nu proberen waar te maken.

Met haar kiest Christophe D’Haese voor een voltijdse schepen. Ook Van Overmeire, Smeyers (beiden parlementslid) en de gepensioneerde Mia De Brouwer kunnen zich volledig geven om Aalst de komende jaren te besturen. Al is het officieel niet duidelijk of het voor De Brouwer voor de volle zes jaar zal zijn.

Maarten Blommaert, met een bedrijf in Oost-Europa, Johan Van Dorpe, met familiale verplichtingen in overzeese gebieden en slagerzoontje De Ridder die nog op de universiteitsbanken zit bieden minder garantie om zich voltijds te kunnen geven voor de Ajuinstad.

De details van de bevoegdheden moeten nog officieel verdeeld worden, al weet de burgemeester-elect D’Haese wel waar hij heen wil. Hij zal ook stalen zenuwen nodig hebben om zijn college te stroomlijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here