Rommelmarkt VIP-school op zaterdag 17 november 2012

Op zaterdag 17 november 2012 organiseert de vzw Vrienden van de VIP van 9 tot 18 uur in de VIP-school, Martelaarslaan 13, 9000 Gent, een rommelmarkt ten voordele van de leerlingen.

De rommelmarkt is een gezellig gebeuren met een vrij vaste groep van standhouders. Het standgeld vormt een eerste belangrijk deel van de inkomsten voor de vzw Vrienden van de VIP. Het toegangsgeld (1 euro, een kopje koffie inbegrepen) vormt het tweede deel. Hierbij is ook een bonnetje voor. De cafetaria met warme, koude en alcoholische dranken, soep, frietjes, pannenkoeken, enz. is de derde bron van inkomsten. Er is ook opnieuw een VIP-corner waarin de school wordt voorgesteld.

De VIP-school heeft leerlingen die vaak met financiële problemen te kampen hebben. Wanneer een leerling aangeeft moeite te hebben met de betaling van de schoolrekeningen, kan hij een beroep doen op de vzw Vrienden van de VIP, die dan het geld voorschiet en een afbetalingsplan uitwerkt met de leerling in kwestie. De vzw steunt ook de grote meerdaagse uitstappen van de derde graad en de woensdagklas (huiswerkbegeleiding voor anderstalige nieuwkomers).

Alles samen geeft de vzw elk jaar behoorlijk veel geld uit aan de ondersteuning van de leerlingen. Om deze steun vol tekunnen houden, worden jaarlijks activiteiten georganiseerd die de uitgaven compenseren. De rommelmarkt is hiervan één van de grootste.

Praktisch

Op zaterdag 17 november 2012 van 9 tot 18 uur in de VIP-school, Martelaarslaan 13,
9000 Gent.

Toegang: 1 euro (kopje koffie inbegrepen)

Doorlopend cafetaria

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here