SMS binnenkort goedkoper?

Als we het Britse bedrijf Hoxt mogen geloven kunnen we binnenkort een pak goedkoper sms'jes versturen met de mobiele telefoon. Het bedrijf lanceert een Skype achtig programma dat volgens hun site een ontwrichtende technologie bevat en een effect op SMS zal hebben dat groter is dan dat van Skype op telefonie. Het komt erop neer dat wie software van Hotxt installeert met een vast bedrag per maand ongelimiteerd berichten kan versturen naar gsm's. Belangrijke voorwaarde: ook de ontvanger moet Hotxt-software op zijn mobiele telefoon hebben.

Want net als bij Skype werkt het verkeer tussen de twee toestellen alleen als zowel verzender als ontvanger dezelfde software gebruiken. Hotxt wil dus een zo groot mogelijke massa te bereiken. Het bedrijf hoopt een en ander te realiseren met behulp van mond tot mond reclame. Momenteel is Hotxt alleen nog maar in Engeland beschikbaar. De dienst kost de abonnees 1 pond of 1,50 euro per week. Dat is aanzienlijk minder dan de gemiddelde SMS gebruiker nu aan berichtenverkeer kwijt is. Hotxt hoopt dat vooral jongeren elkaar snel op de hoogte brengen dat ze de hoge kosten voor SMS kunnen vermijden. Nog een voordeel: berichten kunnen 2,5 keer zo lang zijn dan de huidige (maximaal 160).

Hotxt is een initiatief uit de universiteitsstad Cambridge, opgericht met geld van de investeerders Cambridge Angels en Bridges Community Ventures. Het bedrijf denkt een bres te kunnen slaan in mobiel berichtenverkeer. Slecht nieuws dus voor mobiele operatoren. Volgens Hoxt halendie zeker 20 % van hun omzet uit SMS met winstmarges die oplopen tot 90 procent.

Wanneer Hotxt in Engeland een succes blijkt, is het bedrijf ook van plan naar het Europese vasteland overstappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here