HOLEBIREUS MASCOTTE VOOR WORLD-OUTGAMES 2013

Aalst (redactie/mas) De Roze Reus uit Antwerpen is een holebi-reus die Antwerpen wereldbekend zal maken. Hij of zij – want de reus heeft letterlijk twee gezichten – is namelijk de mascotte voor de vierjaarlijkse World Outgames die van 31 juli tot 11 augustus 2013 in Antwerpen zullen plaatshebben.

De grootheid zal meer dan 10.000 deelnemers uit een 100-tal landen aantrekken, begeleiden en aanmoedigen. Medeoprichter Jerko Bozikovic van de World Outgames weet er alles over, maar houdt ook nog een en ander geheim…

De reus heeft twee gezichten: een vrouwelijke helft – met lange haren, lipstick en andere make-up – en een mannelijke – met kort haar, bakkebaarden en dikke wenkbrauwen. Deze holebireus, de eerste van Antwerpen, geeft de dualiteit in ieder van ons weer, man en vrouw, en moet dus een hele gemeenschap aanspreken.

De Roze Reus moet iedereen aanspreken, holebi’s en niet-holebi’s. Daarom zal hij meedoen aan parades, stoeten en moet hij zichtbaar worden. Ze zijn dan ook van plan hem te gebruiken in een fotoshoot. Zo willen ze buitenlanders laten kennismaken met Antwerpen en hen warm te maken voor de World Outgames die hier tussen 31 juli en 11 augustus 2013 zullen plaatshebben.

Die zullen wel 10.000 deelnemers en meer dan 200.000 bezoekers aantrekken. Op het programma staan een reuze sportevenement, een mensenrechtencongres en een groot cultureel festival.

Het is dan ook daarom dat de reus alleen een World Outgames-lint of vlag als attribuut zal dragen als hij op wandel gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here