Digitale kunst in de Zebrastraat

Met Update brengt kunstplatform De Zebrastraat in samenwerking met het Filmfestival Gent een uniek overzicht van twee decennia digitale en interactieve kunst: een collectie van 30 fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Nooit eerder vertoond in Europa, dit voorjaar in Gent. De Zebrastraat in Gent verkent nu al een jaar lang een quasi onontgonnen terrein in het culturele landschap. Door kwalitatief hoogstaande exposities van digitale en interactieve kunst op te zetten, wil De Zebrastraat nieuwe kunststromingen en ongewone thema's in de kijker plaatsen.

De eerste grote tentoonstelling van het kunstplatform Zebrastraat was Stippels en Pixels en trok begin 2005 ruim drieduizend bezoekers. Van 1 april tot 8 juni 2006 gaat De Zebrastraat op hetzelfde elan verder met de expositie Update, de oorsprong, een initiatief in samenwerking met het Filmfestival Gent.

De tentoonstelling bestaat uit een collectie van dertig fascinerende en vaak spectaculaire installaties uit alle hoeken van de wereld. Rode draad is het thema 'oorsprong', gaande van de big bang en het ontstaan van het leven op aarde tot de allereerste kamervullende computers.

Veel van de getoonde installaties bestaan uit indrukwekkende, maar op het eerst gezicht levenloze machinerie: het is de bezoeker die ze tot leven moet wekken. Doordat de installaties reageren op bewegingen en de verplaatsingen of de geluiden van de verwonderde kijker, maakt deze effectief deel uit van het kunstwerk. Komt dat zien!

Update, de oorsprong, van 1 april tot 8 juni in kunstplatform De Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent. Open van woensdag tot zondag van 14u tot 18u. Voor scholen en groepen de hele week op afspraak. Toegangsprijs:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here