UNIZO over 24urenstaking NMBS : Alle schaamte voorbij

UNIZO vraagt beperking stakingsrecht in monopolistische bedrijf als NMBS. UNIZO blijft de voor morgen, 14 november, aangekondigde spoorstaking onbegrijpelijk vinden. “Een staking door overbeschermde werknemers in een monopolistisch bedrijf kan in economisch moeilijke tijden alleen op onbegrip en ongeloof rekenen.

Dergelijke staking getuigt van een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin en is werkelijk alle schaamte voorbij,” reageert UNIZO. De ondernemersorganisatie vraagt de overheid daarom nog eens met nadruk om een basisdienstverlening van de spoorwegdiensten wettelijk te garanderen. Deze staking zal immers al de tweede 24 urenstaking zijn in slechts zes weken tijd. Dergelijke praktijken hebben een grote impact op de bereikbaarheid van KMO’s voor personeel en klanten en beïnvloeden ook in slechte zin het imago van ons land.

Volgens UNIZO zullen door de actie zowel klanten van het spoor als mensen die die dag in lange files zullen staan alle sympathie voor de NMBS verliezen.

1 REACTIE

  1. idd. het is een regelrechte schande om mensen die met mijn belastinggeld betaald worden te laten staken, zodat ik die ga werken, om die belasting te betalen, niet op mijn werk kan geraken !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here