Noble M15: hardcore-speed voor alledaags gebruik

De Britse constructeur van sportwagens Noble introduceert zijn nieuwe M15, een supersportwagen met niet minder dan 461 pk. Niettemin claimen de Britten dat de M15 – in tegenstelling tot de compromisloze M12 ­ niet geheel gespeend is van comfort en er is zelfs 300 l opbergruimte voorzien. Zijn ontwerper Lee Noble zegt het volgende over zijn nieuwe creatie: Ditmaal wilde ik een superauto ontwerpen die voor alledaags gebruik inzetbaar is. Het was voor Noble tijd om een grote stap te zetten op het gebied van raffinement, praktische bruikbaarheid en stijl.

De nieuwe Noble M15, die is uitgerust met een 461 pk sterke versie van de bekende 3.0-liter bi-turbo motor, is tevens de snelste auto die ooit in Barwell, Leicestershire, gecreëerd werd. Gecombineerd met een koppel van 620 Newtonmeter, in een auto die net iets boven de 1.200 kg weegt, maakt dat de M15 tot een zeer snelle supersportwagen. "Noble heeft bewust gekozen voor een snelle acceleratie over het gehele toerengebied en minder voorkeur gegeven aan het bereiken van een topsnelheid boven de 300 km/u," verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars, in de Benelux verantwoordelijk voor de import en distributie van Noble.

Uitmuntende handlingeigenschappen en een chassis dat vertrouwen inboezemt zijn kenmerken die deel uitmaken van het DNA van de M15 en daarmee is het de beste Noble die ooit werd gebouwd. Het spaceframe chassis met de geïntegreerde rolkooi is 57 procent stijver dan dat van de M12, die daarvoor wereldwijd al erkenning ontving, en intensief ontwikkelingswerk heeft er voor gezorgd dat de uitstekende handling waar Noble bekend om staat, op de limiet zelfs nog verder verbeterd is.

Met een prijs van EUR 119.970 inclusief BTW voor de Belgische markt positioneert Noble de M15 een eind onder het segment van de gevestigde supercar orde, maar wat prestaties betreft gaat Noble de confrontatie met open vizier aan. ³Ik hoop dat potentiële kopers die een proefrit maken in de M15, hem als een serieus alternatief voor de veel duurdere exoten en de directe prijsconcurrenten zien,² aldus Willem van der Kooi. "Ik weet dat de concurrentie groot is, maar ik ben er van overtuigd dat we met deze auto een grote stap voorwaarts kunnen gaan zetten." De nieuwe Noble M15 arriveert in september in de showrooms van Van der Kooi Sportscars. info@vanderkooisportscars.nl

lees meer op http://www.auto-test.be

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/m15gr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here