Oost-Vlaanderen start infosessies E-Business

In een tijd waar technologie snel evolueert wordt het steeds moeilijker de snel opeenvolgende technologieën meester te kunnen. De kloof tussen diegene die bij zijn en diegene die achter blijven wordt steeds groter. Dit fenomeen zou onze maatschappij wel eens kunnen ontwrichten. Ook bedrijven die investeren in opleiding en innovatie verdrukken hun concurrenten. Het juiste gebruik van technologie levert heel wat voordeel op zoals tijdswinst, betere communicatie en een professionele uitstraling.

Om KMO's te ondersteunen start EROV op 27 april de eerste infosessie uit een lessenpakket digitaal ondernemen. Daarin staat de zoektocht naar de meerwaarde van E-Business centraal. Het betreft hier een interactief vormingsprogramma dat zowel geschikt is voor de beginner als de diegenen die hun IT kennis willen bijschaven of uitbreiden. De infosessies zijn verpakt in zes modules waar apart kan worden ingeschreven. Ervaren sprekers richten zich vooral op de voordelen van de toepassingen voor het bedrijfsleven en de verbetering van de concurrentiepositie van de deelnemers. Deze sessies gaan door op drie verschillende locaties: Gent, Brugge en Zeeland. Om de hele zaak tot in de puntjes af te werken worden er afzonderlijke nazorgsessies georganiseerd. De deelnemers blijven nadien niet in de kou staan. Een interactief forum zorgt voor permanente individuele begeleiding, reikt oplossingen aan en biedt de meest recente informatie aan in verband met E-Business.

De voorstelling van dit project had plaats op 4 april te Gent in aanwezigheid van gedeputeerde Vercamer. Peter Grypdonck (eBay Belgium) schetste op een boeiende manier E-Business als stimulans voor de onderneming terwijl Peter Teugels (Telindus) verduidelijkte hoe E-Business de productiviteit verhoogt, de kosten drukt en extra inkomsten genereert.
Dit programma loopt in samenwerking met de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen, de Hogeschool West-Vlaanderen en de hogeschool Zeeland. Het werd mogelijk gemaakt door Euregio Scheldemond, de betrokken provincies, de Vlaamse Gemeenschap en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. Meer informatie bij els.delaere@oost-vlaanderen.be of op www.enfo.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here