Tabaksverkoop levert jaarlijks 2 miljard euro belastingen op

Aalst (redactie/mas) De Belgische tabaksprijzen zijn vaak een onderwerp van discussie. De prijzen voor sigaretten liggen immers lager dan die in de ons omringende landen. Uit onderzoek bleek echter dat sigaretten en tabak in slechts vijf van de 27 lidstaten van de Europese Unie duurder zijn dan in België.

Ook bleek dat Belgen zelf in toenemende mate hun tabaksproducten in het buitenland aankopen, omdat ze de prijs in eigen land te hoog vinden. Een op de acht sigaretten die in België wordt geconsumeerd, werd niet in eigen land aangekocht. De prijzen in België liggen dus vooral lager dan die in de buurlanden Frankrijk en Nederland.

“Als Belgen sigaretten goedkoper zouden kunnen aankopen in de buurlanden (wat nu al het geval is in Luxemburg), dan zou de eigen Belgische markt meteen compleet instorten, wat een financiële ramp zou zijn voor de Belgische schatkist. België is immers zo klein dat we het ons simpelweg niet kunnen permitteren om sigaretten duurder te maken dan in onze onmiddellijke buurlanden”, aldus Cimabel.

De tabaksverkoop levert jaarlijks 2 miljard euro belastingen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here