Gent: Groen levert voor het eerst drie schepenen

Elke Decruynaere, wordt Groen Schepen Gent
Elke Decruynaere, wordt Groen Schepen Gent

Gent (redactie/mas) ‘Samen hebben we een nieuw verhaal geschreven voor Gent. Het is een vooruitstrevend verhaal geworden dat voortbouwt op de sterktes van Gent en ons tegelijk klaarmaakt voor de toekomst door de aandacht voor duurzaamheid.’  aldus Elke Decruynaere, sterke vrouw van Groen in Gent. Ze stond tweede op de kartellijst van sp.a en Groen en wordt voor het eerst schepen. 

Elke Decruynaere is 31 jaar, vandaag fractievoorzitter en ze zetelt in de gemeenteraad sinds 2007. Ze wordt schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd.

Filip Watteeuw, 50 jaar, verlaat het Vlaams Parlement en wordt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit. Hij krijgt daarbij de bevoegdheid voor inname openbare weg (reclame, kabels, straatmeubilair, straatgeveltuintjes en leidingen); stedelijke wegen, bruggen en waterlopen; onderhoud/nieuwbouw van standbeelden, fonteinen, openbaar sanitair, kiosken, subsidies regenwater; lichtplan; mobiliteit; parkeerbeleid en verkeersplanning. Hij wordt ook nog de baas van de taxi’s.

Tine Heyse, de energiespecialist Groen/Ecolo, wordt schepen van Milieu, Klimaat en Noord-Zuid (inclusief voorzitter IVAGO). Ze wordt bevoegd voor: milieubeleid; exploitatievergunningen; afvalophaling en –verwerking; land- en tuinbouw; landbouwtellingen; Energiebeleid; REG-beleid; Klimaatbeleid en dierenwelzijn. Ook het Vredeshuis en Noord-Zuidsamenwerking vallen onder haar bevoegdheid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here