Gent: 3 Open VLD’ers stappen in schepencollege.

Gent (redactie/mas) Ondanks de nipte volstrekte meerderheid, koos Daniël Termont voor zekerheid en betrok Open VLD bij de coalitievorming. Dit heeft het voordeel dat zowel Groen als Open VLD sterke schepenen sturen om de Arteveldestad te besturen. En ervaring hebben ze, de Open VLD-schepenen: Matthias De  Clercq, Christophe Peeters en Sophie Bracke.

Mathias De Clercq (OpenVLD) blijft in 2013  Eerste Schepen. ‘Gent heeft meer dan ooit de mogelijkheden om door te groeien en model te staan voor een creatieve en leefbare stad op mensenmaat. We hebben samen duidelijke keuzes gemaakt die rekening houden met iedereen en niemand achterlaten.’ Hij krijgt als schepen de bevoegdheden Haven, Economie en Ondernemen.

Christophe Peeters, 38 jaar, uittredend schepen zetelt in de gemeenteraad sinds 1995 en wordt  schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie. Het wordt even wennen tijdens de Gentse Feesten… met deze jonge Feestenburgemeester.

Sofie Bracke, 33 jaar blijft in het schepencollege en wordt de nieuwe schepen van Burgerzaken, Protocol en ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ze is dus bevoegd voor: bevolking, burgerlijke stand, begraafplaatsen, vreemdelingen, militie, rijbewijzen, reispassen, verkiezingen, legalisaties en stadsprotocol.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here