Nieuwe ontdekhoek chemie en kunststoffen in Het Beroepenhuis.

 

Gent (redactie/mas) In Het Beroepenhuis, een educatief centrum gevestigd in Gent, kunnen jongeren van 11 tot 14 jaar kennis maken met beroepen uit verschillende sectoren en met de nieuwste technologieën die er van toepassing zijn.

De ontdekhoek chemie en kunststoffen in Het Beroepenhuis is onlangs grondig onder handen genomen. Deze vernieuwde hoek is gefinancierd door de fondsen voor vorming van de scheikundige nijverheid.

De jongeren krijgen er de kans om op een interactieve manier in de huid te kruipen van 3 professionals uit de chemische sector. Bij het beroep kunststofverwerker leren ze op een speelse wijze het productieproces van
kunststoffen flessen te doorgronden. Bovendien wordt er ook aandacht geschonken aan het recyclage aspect.
Een tweede beroep dat wordt toegelicht is laborant, waarbij leerlingen vertrouwd worden gemaakt met de nauwkeurige handelingen die een laborant dagelijks uitvoert. Dit gebeurt in een simulatieruimte waarin jongeren zich helemaal in een laboratorium wanen. Bij het laatste beroep oefenen de jongeren zich in de vaardigheden van de procesoperator. Het chemisch proces zal namelijk pas opstarten na een communicatie oefening tussen 2 jongeren. Teamwork staat hierbij centraal.

Door kennis te maken met de voornaamste talenten die je nodig hebt bij deze 3 beroepen, worden jongeren gestimuleerd om verder te studeren in technische en scheikundige richtingen. Het beroepenhuis ontvangt zo’n 7500 leerlingen per schooljaar. De eerste jongens en meisjes die de vernieuwde ontdekhoek mochten verkennen, waren alvast zeer enthousiast!

Het Beroepenhuis vzw, Doornzelestraat 86-92 9000 Gent www.beroepenhuis.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here