Provinciebestuur Antwerpen neemt Pennenzakkenrock terug in eigen handen

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en Provinciebestuur Antwerpen nemen Pennenzakkenrock terug in eigen handen. Het kinderfestival “Pennenzakkenrock” werd zestien edities volledig door Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer georganiseerd. Twee jaar geleden werd een samenwerking aangegaan met een externe organisator, maar die samenwerking is nu beëindigd.

Jean-Pierre Bulens, directeur Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer:

“We voelden dat er geraakt werd aan de ziel en de eigenheid van het festival, waardoor ook de kwaliteit van het festival in het gedrang is gekomen. Daarom nemen het Zilvermeer en het provinciebestuur Antwerpen als organisatoren de teugels weer volledig zelf in handen.”

Op donderdag 27 juni 2013 zullen ruim 20.000 kinderen en leerkrachten weer uit de bol kunnen gaan op Pennenzakkenrock. Het festival is dit schooljaar al aan zijn negentiende editie toe, maar heeft duidelijk nog niets ingeboet aan dynamisme.

Naast de spectaculaire attracties, die met gemak concurreren met het aanbod in de pretparken, vergeet Pennenzakkenrock het educatieve aspect niet. Er zal terug volop aandacht zijn voor het afvalbeleid, de geluidsnormen, natuur en milieu, de kinderrechten, jeugdbewegingen, enz.

“Plak al dat fraais in het decor van het Zilvermeer: de bossen, de vijvers, de speeltuin en we hebben alle ingrediënten voor een daverende nieuwe editie van Pennenzakkenrock”, besluit directeur Bulens.

Inschrijvingen starten op 1 februari 2013

De inschrijvingen voor Pennenzakkenrock 2013 starten op 1 februari 2013 via de website www.pennenzakkenrock.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here