Gentse kandidaten De Slimste Gemeente van Vlaanderen gekozen

Op zaterdag 10 november 2012 organiseerde de Stad Gent de preselectie voor deelname aan ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’, de quiz die in het voorjaar van 2013 op VIER wordt uitgezonden. Gentenaars Stijn Planckaert en Cathy Verschoore kwamen na een spannende quiz als winnaars uit de bus. Op zaterdag 1 december 2012 nemen ze samen deel aan de preselectie die productiehuis Woestijnvis zelf organiseert. Tachtig teams zullen uiteindelijk aan de opnames deelnemen.

In het voorjaar 2013 komt de quiz ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ op VIER. Gent wil met een Gents duo en burgemeester Termont die titel binnenhalen. Op zaterdag 10 november 2012 organiseerde de Stad Gent daarom een preselectie in het studentenrestaurant Kantienberg van de UGent. Ruim 120 deelnemers schreven zich in.

In het eerste deel van de quiz konden alle deelnemers solo of als duo vragen beantwoorden. Na die voorrondes was er de finale. Die werd gepresenteerd door Kurt Burgelman. In de finale namen vier duo’s (twee bestaande en twee nieuw samengestelde) het tegen elkaar op. De deelnemers moesten in de finale niet alleen tonen dat ze veel wisten, maar ook dat ze vlot konden overleggen. Bij de puntentelling speelde hun uitstraling ook mee. De andere aanwezigen in de zaal konden namelijk hun favoriete duo kiezen.

Stijn Planckaert (29 jaar uit Gentbrugge) en Cathy Verschoore (38 jaar uit Gent) kwamen als winnaars uit de bus. Zij werden pas een quizduo in de finale maar bleken heel wat kennis te hebben, vlot te kunnen samenwerken en hun uitstraling sloeg het meeste aan bij het publiek.

Op zaterdag 1 december 2012 worden zij verwacht voor een grote preselectie die Woestijnvis organiseert. De tachtig ploegen die als beste uit die selectie komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma in 2013. De Stad Gent wenst hen alvast veel succes en hoopt dat ze in het voorjaar samen met de burgemeester de titel van ‘Slimste Gemeente van Vlaanderen’ binnenhalen.

Foto: Jasmin De Waele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here