Biseksualiteit bij vrouwen zit in de lift

De bekende seksuoloog Richard Lippa stelt vast dat biseksualiteit bij vrouwen in de lift zit. Uit zijn onderzoek trekt Richard Lippa van de California State University de conclusie dat vrouwen die een erg actief seksleven hebben, 27 keer sterker geïnteresseerd zijn in de charmes van het eigen geslacht, dan mannen. Dat wil dus zeggen dat vrouwen die heel veel van seks houden, des te meer ze ook van vrouwen zouden houden.

Vrijen met een vrouw is trouwens de grootste erotische dagdroom van de meerderheid van vrouwen, dat blijkt uit een vorig jaar gehouden sekspeiling van de BBC. Sommige onderzoekers spreken deze stelling tegen, maar wie gaat met zekerheid zeggen hoe de vork aan de steel zit.

Seks wordt wel beter met de jaren, daar is iedereen het wel over eens. Het beeld van de vergrijzende man die met heimwee terugdenkt aan zijn seksuele hoogdagen, klopt niet helemaal. Meer nog, vijftigers halen meer voldoening uit hun seksleven dan prille dertigers. Ze ondervinden wel meer problemen in bed.

"Een studie bewijst dat er een heel sterk verband bestaat tussen leeftijd en seksuele prestaties, maar niet tussen leeftijd en seksuele voldoening", zegt Sophie Fossa, een van de onderzoekers. "Het is dus niet omdat oudere mannen seksueel minder presteren en meer problemen ondervinden, dat ze daarom ook minder van seks genieten."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here