Metro-columnist onder vuur vanwege open brief aan de ouders van Tim Ribberink

Metro-columnist onder vuur vanwege nep-column schrijft www.elsevier.nl. De metro-columnist Luuk Koelman heeft zich de woede van veel lezers en twitteraars op de hals gehaald door een zogenaamde open brief namens Mariska de Haas te publiceren. Koelman richt zich in de brief tot de ouders van Tim Ribberink die zelfmoord pleegde omdat hij gepest werd.

Koelman maakt zich niet populair met zijn ‘open brief’ In de brief doet Koelman zich voor als de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, Mariska Orb├ín de Haas. Koelman schrijft in een open brief aan de ouders van Tim Ribberink dat hun kind gepest werd omdat hij een homo en een loser was.

In de brief vraagt Koelman zich vervolgens af waarom de ouders hun kind niet beter hebben opgevoed, om te voorkomen dat hij homo zou worden.

Op verzoek van de familie van Tim Ribberink heeft de Metro-redactie de column van Luuk Koelman verwijderd van www.metronieuws.nl.

Over de inhoud van de column doet Metro geen mededelingen. Metro-columnisten schrijven op eigen titel en niet op die van de krant.

De reactie’s zijn niet mals voor de columnist op facebook. “Bert Z: Wat een vreselijke, walgelijke column (van je in dagblad De Metro)!!! Hoe je ook denkt over iemand die voor een katholiek medium werkt, dit artikel in de Metro is totaal ongepast en bezorgt de nabestaanden van Tim Ribberink nog eens een extra trap na. Luuk Koelman zoek een andere baan, als columnist ben je in mijn ogen compleet afgegaan (en dus ongeschikt)!!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here