Ketnet haalt uw kroost uit elkaar

Groot nieuws in medialand: op 1 april wordt Ketnet, de jeugdzender van de VRT, 'gesegmenteerd' in drie subzenders voor verschillende leeftijdsgroepen, waardoor bv. kinderen van 10 niet meer worden verondersteld om met die ukkies van 8 naar één programma te kijken. De enen worden namelijk gecatalogeerd als 'pre-adolescenten', de anderen als 'kids', en dan is er nog de virtuele peutertuin. Het aanbod wordt evenredig gespecifieerd. 'Liefst met drie digitale kanalen, zodat de doelgroepen op alle momenten naar een aangepast aanbod kunnen kijken',- zo dromen Aimé Van Hecke en Bettina Geysen luidop. Eentje zou er maar eens kunnen wegzappen, een beetje gaan chatten op internet of, veel erger nog, gewoon buiten wat gaan ravotten!

'Marktonderzoek' van TNS-Media heeft namelijk uitgewezen dat kinderen vanaf 10 niet zomaar voor het scherm gaan zitten en ook wel eens wat anders willen doen. Tja, die doelgroepen. In een ver verleden keek ik met mijn zussen, drie en vijf jaar jonger, solidair naar kapitein Zeppos. We bewonderden hem, verwensten hem, imiteerden hem of maakten onderling ruzie, maar het gebeurde wel allemaal in de living, voor die ene TV met twee posten. En als er niks was deden we iets anders.

Die onzekerheid behoort nu eindelijk tot het verleden: met de hete adem van de concurrentie in de nek (Jim, TMF, MTV, Nickelodeon, Cartoon Channel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here