Per dag scheren 22 Belgen zich kaal

Sommigen lezers zullen ons nu het verwijt maken dat de titel niet strookt met de onderstaande oproep. Inderdaad, maar jullie moeten nu ook eerlijk toegeven dat een titel zoals “Maar liefst 22 Belgen per dag schenken hun paardenstaart aan Geef om Haar” ook niet verkoopt en voor deze keer wilden we toch even jullie aandacht vragen voor HAAR !!!!

De Pantene Geef om Haar-actie, in samenwerking met Think-Pink, ging op 15 september 2012 van start voor haar 4de editie. Pantene Geef om Haar wil vrouwen met borstkanker financieel en emotioneel steunen. Deze vrouwen helpen kan door ervoor te zorgen dat het tijdelijk verlies van hun haar iets makkelijker te dragen wordt. Door je paardenstaart van 20 cm te schenken draag je bij tot het Geef om Haar-fonds, zodat vrouwen met borstkanker die het financieel moeilijker hebben zich toch een pruik kunnen aanschaffen.

Het startschot van de 2012 campagne werd gegeven door ambassadrice Tatiana Silva, die zelf 25cm van haar lange lokken liet knippen en ondertussen loopt deze 4de editie al iets meer dan 50 dagen. Gedurende deze periode werden reeds 1093 staarten geschonken aan het Geef om Haar-fonds. Dit aantal is goed voor zo’n 200 pruiken, die vrouwen met borstkanker net dat tikkeltje meer zelfvertrouwen kunnen geven. Dit betekent eveneens dat per dag een gemiddelde van 22 dappere vrouwen, kinderen of mannen hun paardenstaart lieten afknippen voor Geef om Haar. Sinds de eerste Geef om Haar-campagne in 2008 zijn er bovendien al 15 605 paardenstaarten verzameld, waarmee de kaap van 15 000 overschreden is.

Over de campagne

De campagne startte op 15 september voor het grote publiek en loopt tot en met 15 december 2012. Tijdens die drie maanden is het mogelijk je goed hart te tonen en bij een van de deelnemende kappers (zie lijst op de website www.geefomhaar.be) langs te gaan om je haar te doneren. De knipbeurt en je volledig afgewerkte nieuwe kapsel zijn in dat geval gratis. Voorgefrankeerde enveloppen kunnen ook besteld worden via de website of via info@geefomhaar.be. Zij die dat wensen, kunnen gedurende de hele campagne hun haar ook wegschenken op evenementen die Think-Pink organiseert. De volledige lijst met die evenementen is te vinden op www.think-pink.be. Mensen met borstkanker die meer info wensen, kunnen contact opnemen via e-mail naar info@think-pink.be.

Meer info over de campagne is te vinden op www.geefomhaar.be. Volg ons ook via www.twitter.com/geefomhaar en www.facebook.com/geefomhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here